POSTAVLJANJE LAMINATA

LAMELIRANI PODOVI – LAMINATI

Laminirani parket je višeslojni sintetički pod koji se montira na pod pomoću sustava za zaključavanje koji povezuje različite ploče međusobno bez lijepljenja. Takozvana plutajuća instalacija.

Laminirani parket sastoji se od nekoliko različitih slojeva.

  • Gornji sloj – zaštitni premaz različitih vanjskih utjecaja kao što su mrlje, opekline cigareta, blijeđenje, habanje i drugo.
  • Sljedeći sloj – dekorativni sloj – prikazuje pravi dekor (hrast, bukva, trešnja, orah, bambus, jabuka, javor, keramički ili kameni crijep, egzotični podovi itd. S 1 trakom, 2, 3 ili 5 traka).
  • Jezgra – glavni nosivi sloj – izrađena je od HDF (ploča visoke gustoće). Određuje trajnost laminiranog parketa. Na njemu se izrađuje sustav za mehaničko spajanje pojedinačnih ploča – klik sustava.
  • Donji sloj – sloj za uravnoteženje – osigurava stabilnost lamele i štiti od prodiranja vlage u gornje slojeve.
Postavljeni lamionata

KARAKTERISTIKE LAMINATA

DEBLJINA
Debljina laminiranog parketa ovisi o debljini laminatne jezgre od HDF-a. Debljina HDF-a kreće se od 6 mm do 12 mm. Što je debljina veća, bolja je toplinska i zvučna izolacija. Za prostorije s većim opterećenjem preporuča se odabrati laminat s više od 8 mm debljine lamele i više klase otpornosti na habanje.
Ukupna debljina lamelirane parketne ploče nije jamstvo da će vaš laminirani parket biti visoke kvalitete. To ovisi o materijalima koji se koriste za izradu gornjeg sloja laminiranog parketa.

KLASA LAMINATA NA HABANJE
Klasa habanja je označena na pakiranju laminiranog parketa sa simbolima AS1 / klas 21 /, AS2 / klas 22 /, AS3 / klas 31 /, AS4 / klas 32 / AS5 / klas 33 /. AC1 i AC2 odnose se na niske i srednje velike stambene prostore. Teško ih je vidjeti na tržištu zbog brzog trošenja i kratkog vijeka trajanja proizvoda. Što je viši koeficijent, to je izdržljiviji pod opterećenja, opekline od cigareta, mrlje, različite kemikalije, visoke i niske temperature, UV zrake, ogrebotine i drugi vanjski utjecaji.

o Klasa 31 / AC3 – Dizajnirana za umjereno prometne životne prostore i javne prostore niskog opterećenja.
o Klasa 32 / AC4 – Prikladno za jako opterećene stambene prostore i umjereno pretrpan javni prostor.
o Klasa 33 / AC5 – Pogodno za jako opterećene javne prostore.

Postavljanje laminata

POSTAVLJANJE LAMINATA

PRIPREMA PODLOGE ZA POSTAVLJANJE LAMINATA
Laminirani parket je plutajući pod, čije su ploče montirane jedna na drugu pomoću mehaničkog spoja koji se spaja. Ovaj spoj je načinjen na srednjem, glavnom, nosećem sloju laminata. To se zove sustav klikanja. Zahvaljujući tome, pod nije potreban za lijepljenje na pod. Sustav klika je inovativni sustav pričvršćivanja koji omogućuje bržu i jednostavnu montažu. Da bi imali savršenu podnu oblogu potrebno je ispuniti neke osnovne zahtjeve

Prije postavljanja laminata u prostoriju vlažnost zraka treba biti 40-70%, a temperatura 15-18 stupnjeva. Poželjno je da se paketi laminatnih podova čuvaju 24 sata u prostoriji u kojoj će biti instalirani za klimatizaciju.

NJEGA LAMINIRANOG PODA NAKON POSTAVLJANJA
Nakon postavljanja laminata potrebno je poduzeti potrebne mjere za zaštitu poda od vanjskih utjecaja. Da biste spriječili ogrebotine, preporučujemo uporabu zaštitnih jastučića ili zaštitnih omekšivača za omekšavanje nogu namještaja. Ako imate stolice s plastičnim kotačima, treba ih zamijeniti silikonom ili posebnom podloškom ispod stolice.

Da biste uklonili prašinu i prljavštinu s laminata, jednostavno ga posušite ili osušite. Zatim je možete oprati vlažnom krpom od mikrovlakana, a zatim je sušiti suhom krpom. Izbjegavajte trljanje laminiranih podova abrazivnim pripravcima. Ako ga želite oprati da biste uklonili tvrdokornije mrlje, morate kupiti poseban deterdžent za čišćenje laminiranog parketa .

Postavljanje klik laminata
Postavljanje laminata

Ako želite uživati ​​u LJEPOTI svog LAMINIRANOG PODA, nazovite naš telefon